Konto aplikacji JolieCarte
Zarządzaj moimi danymi
Zaloguj się, aby wyświetlić i usunąć wybrane zsynchronizowane dane. Twoje Konto aplikacji pozostanie aktywne.
Nie masz Konta aplikacji?
W aplikacji wybierz Ustawienia > Zarządzaj moimi danymi.
Ta strona dotyczy wyłącznie danych Konta.
Dane przechowywane tylko w telefonie oraz rozmowy z Pomocą techniczną należy usunąć w aplikacji.
Jak utworzono Twoje Konto aplikacji?
Użyj tej samej opcji, która została wybrana podczas tworzenia konta w aplikacji.
Konto aplikacji pozostaje aktywne
Wybierz dane
Zaznacz tylko kategorie, które chcesz usunąć z Konta aplikacji.
Udostępnione wcześniej linki pozostaną aktywne.
Wysłana lub odebrana kartka, która została już dostarczona, pozostanie dostępna dla odbiorcy i nie zostanie usunięta z jego aplikacji.
Co pozostaje zachowane.
Twoje Konto, prawa i dowody zakupu oraz dane techniczne niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa nie należą do tych opcji. Dowody zakupu są przechowywane tak długo, jak jest to konieczne do ich obsługi i wypełnienia obowiązków prawnych; techniczne dane bezpieczeństwa — tak długo, jak jest to konieczne do zapobiegania nadużyciom i ochrony usługi. Kryteria te opisano w Polityce prywatności JolieCarte. Minimalny techniczny zapis żądania — bez kartki ani wiadomości — jest przechowywany bezterminowo, aby kolejna próba nigdy nie usunęła danych utworzonych po potwierdzeniu.
Konto aplikacji pozostaje aktywne
Potwierdź usunięcie
Sprawdź po raz ostatni liczbę elementów, które zostaną usunięte.
Twoje Konto aplikacji pozostanie aktywne. Linki do udostępnionych wcześniej kartek nadal będą działać dla odbiorców.
Minimalny techniczny zapis tego żądania będzie przechowywany bezterminowo w celu zabezpieczenia kolejnych prób; nie zawiera kartek ani wiadomości.
Dane usunięte
Usuwanie zostało zakończone, a Twoje Konto aplikacji nadal jest aktywne.